Volledig boven water

Een pracht project aan de wateren bij Dordrecht. Een automatisch Soliday C systeem met op maat ontworpen staalbevestigingen voor op het vlonder terras. Het gehele terras bevindt zich boven het water waardoor werken met schroeffundamenten niet mogelijk was.

Dynamische uitstraling

Er werd gekozen voor een uitdagendere uitstraling van de schaduwoplossing. Een deel van de as en beide gasveermasten werden ingewerkt in het dak. Dit resulteerde in een project dat een 10 scoort op esthetiek en functionaliteit!

Glazen pui op het zuiden?

Wij komen steeds op prachtige locaties, woningen met veel glas, gericht op het zuiden. Helaas heeft dit ook een keerzijde: de warmte in huis neemt toe. Met het Soliday C systeem bieden wij een oplossing tegen de opwarming zonder zicht naar buiten volledig te verliezen zoals bij het sluiten van de gordijnen. Ook blijven (harmonica)deuren en schuifpuien bruikbaar, wat helaas niet altijd het geval is bij screens. Daarnaast ook beschutting op het terras voor de glazen pui.

Verticale zonnezeilen

Bij RTV Rijnmond hebben we onze Soliday C zonnezeilen op een bijzondere manier geplaatst: verticaal. De zonnezeilen worden gebruikt om zon en direct licht te blokkeren, zodat men het juiste licht voor tv-opnames kan bepalen. De zonnezeilen zijn gemonteerd zonder te boren in de stalen constructie, deze is nog volledig intact.

Verwerkt in het dak

De patio bij deze vakantievilla kan volledig worden gesloten met het geïnstalleerde Soliday CS systeem. Hierdoor zit je uit de zon, maar ook droog wanneer het gaat regenen. De gasveren en de as zijn volledig in het dak verwerkt.

Golfbaan Ameland

Het terras bij Golfbaan Ameland is volledig overkapt met het elektrische Soliday C systeem. We creëren een plek beschut tegen regen, wind en zon waar men heerlijk kan vertoeven.

Rotterdams dakterras

Wat een uitzicht! Dit handbediende Soliday A zonnezeil is van verre te aanschouwen op een dakterras op de Meent in Rotterdam. Dakterrassen zijn een uitdaging omdat de bevestiging van onze masten zeer zorgvuldig moet gebeuren. Er komen met veel wind enorme krachten op het zonnezeil te staan.

Tot in de puntjes..

Dit zonnezeil in Oostvoorne biedt bescherming op de glazen pui en het terras. Deze woning met puntgevel op het zuiden warmt nu niet meer op, omdat we de zon volledig buiten kunnen houden. Doordat het zonnezeil op tenminste 2,20 meter hoogte hangt, blijft het zicht vanuit de woning naar buiten behouden.

Zeilen in de haven

Bij de jachthaven in Colijnsplaat hebben wij twee Soliday C zonnezeilen geplaatst, uitgevoerd met Soltis 92. Dit geperforeerde materiaal is gemakkelijk schoon te maken en creëert doorkijk, waardoor een enorm ruimtelijk gevoel ontstaat. Onze zonnezeilen zijn goed bestand tegen wind en daarom zeer geschikt op locaties aan het water.

Baden in luxe

Dit vrijstaande Soliday C systeem maakt het plaatje helemaal af. De eettafel op het terras is volledig beschermd tegen zon en regen. De zwarte Droppole designmasten met taupe doek passen volledig in de stijl van het bijgebouw en de tuin.

Elegant weggewerkt

Dit Soliday C automatische zonnezeil volgt de dakhelling en beschermt de werkkamer op de eerste verdieping en de keuken met terras op de begane grond tegen zon. De bevestigingen zijn op maat gemaakt en keurig weggewerkt in de dakconstructie.

Urban Jungle

Bij Poppodium Annabel in Rotterdam hebben we bij de buitenbar drie elektrisch oprolbare Soliday C zonnezeilen in de bestaande staalconstructie geplaatst. De afwatering loopt van het ene zonnezeil in het andere, zodat het terras droog blijft. Deze zonnezeilen zijn voorzien van reclame van ‘Fever Tree’.

TU Delft

Het handbediende Soliday A zonnezeil met Austronet. Bij een van de catering locaties op de TU Delft hebben we dit zonnezeil geplaatst om de felle zon te weren voor de mensen achter de balie. Deze worden nu niet meer gehinderd door het felle licht, maar kunnen door de stof met open structuur nog steeds naar buiten kijken.

Functionele buitenruimte

Ondanks de ruimte in het bijgebouw verkiest men de buitenruimte onder het zonnezeil om te vertoeven. Het buitengevoel blijft behouden en de knusse sfeer maakt het geheel een fijne plek voor deze lounge. Met een op maat gemaakte beugel in de hoek zorgen we ervoor dat het doek over de daklijn getrokken wordt en de lounge ook beschermd is tegen regen.

Strak en minimalistisch

Dit elektrische Soliday CS zonnezeil met rol aan de gevel is strak, minimalistisch en elegant. Wij kunnen met een maximale breedte van 8 meter een uitval creëren van maar liefst 7 meter! Dit zonnezeil kan aan de tuinkant geheel naar beneden getrokken worden om laagstaande zon te weren, meer privacy te creëren of om afwatering bij flinke regen goed te regelen.

Een nautische uitstraling

Water en onze Soliday zonnezeilen, een fraaie combinatie. Veel van onze materialen hebben hun oorsprong uit de zeil- en watersportwereld. Daarnaast zijn onze zonnezeilen goed bestand tegen de zwaardere omstandigheden op deze plekken en bieden bescherming waar alternatieven dat niet kunnen. Dit Soliday C zonnezeil in Loosdrecht is een fraaie en praktische oplossing tegen zon en regen.

99% UV-A en UV-B bescherming

Wist u dat wij bij basisscholen en kinderopvang locaties vaak onze zonnezeilen plaatsen? In België is het zelfs verplicht schaduw te voorzien op schoolpleinen. Bij deze kinderopvang in Biddinghuizen hebben we het elektrische Soliday C zonnezeil geplaatst. Dit zonnezeil van bijna 80 vierkante meter biedt veel bescherming tegen zon voor de kinderen. Onze stof Austrosail Nano blokkeert ruim 99% van de UV-A en UV-B straling.

Een unieke overkapping

Elk Soliday zonnezeil is anders en wordt volledig op maat gemaakt. Dit handbediende Soliday A zonnezeil met de waterdichte stof Austrosail Nano in de kleur Taupe overkapt een vlonder aan het water. Eén van de masten staat zelfs in het water, om zo veel mogelijk beschutting te creëren. Het handbediende zonnezeil hangt er strak en elegant bij.

Vrolijke kleuren in Amsterdam

Wij bieden een ruime keuze aan kleuren voor onze zonnezeilen. Alhoewel wij regelmatig adviseren te kiezen voor een neutrale kleur, kan een combinatie van vrolijke kleuren een perfecte match zijn in verschillende situaties. Bij deze stadstuin in hartje Amsterdam bijvoorbeeld, waar het zonnezeil past bij de rest van de inrichting.

Austronet 950, het waterdoorlatende zonnezeil

Dit handbediende Soliday M zonnezeil met Austronet biedt bescherming tegen de zon op het gehele terras. Het Soliday M systeem kan enkel uitgerust worden met deze waterdoorlatende stof, maar we kunnen ten opzichte van het handbediende Soliday A systeem veel grotere oppervlaktes overkappen.

Isolatie aan de buitenkant

Dit Soliday C systeem in Vinkeveen is tegen een gevel met isolatie aan de buitenzijde gemonteerd. Bij dit soort gevels is bevestiging geen probleem. Wij gebruiken hiervoor speciale draadeindes met een thermische onderbreking die in de binnenmuur worden bevestigd. Zo ontstaat er geen koudebrug en kunnen we stevig bevestigen.

Soliday C bij een moderne woning

Omdat onze oprolbare zonnezeilen op vele manieren kunnen worden vormgegeven, passen deze oplossingen bij verschillende bouwstijlen. Bij deze moderne woning zijn we voor strak en minimalistisch gegaan, een fraaie combinatie.

Oranje zonwering?

De ouderwetse oranje zonwering in een moderne twist. Dit Soliday C systeem op een dakterras in Limburg haalt het zomerse gevoel naar boven. De plantenbakken verzwaard met beton zorgen voor de juiste ballast. Zo blijft het zonnezeil ook met wind keurig staan.

Straalvorm

Onze zonnezeilen uitgerust met de stof Austrosail Nano worden in straalvorm gesneden. De doekbanen lopen vanuit de punt breed uit en naar elkaar toe. Hier in Mijnsheerenland werd gekozen voor rvs masten en een elektrische hoogte instelling. Een perfecte match met de rest van de woning.

Een groot schaduwvlak

Met het Soliday M systeem kunnen we grote afstanden overbruggen en daardoor veel schaduw creëren. Het is niet altijd nodig om een waterdichte plek te maken, dus dan is dit zonnezeil met Austronet 950 een zeer geschikte optie.

Zelfs op een balkon

In sommige gevallen kunnen we ook op balkons een zonnezeil plaatsen. Hierbij is wel van belang dat er een degelijke bevestiging kan worden gerealiseerd. Zoals bij dit balkon in Amsterdam, waar de stenen gevels hoog genoeg zijn en we veilig kunnen bevestigen.

Soliday A: openen met één koord

Het handbediende Soliday A systeem wordt geopend vanuit één van de punten van het zonnezeil. Dit kan een wandpunt zijn of een van onze masten. Met een lier draait u het doek uit en doordat het koord met beide doekpunten is verbonden, opent het zonnezeil volledig en krijgt u het mooi strak.

Strak langs de gevel

Het strakke alternatief op reguliere zonwering met méér mogelijkheden. Het Soliday CS systeem met rol aan de gevel. Het zonnezeil sluit strak aan aan de gevel en kan tot ruim 7 meter worden uitgerold indien gewenst. De hele voorkant kan in hoogte versteld worden om laagstaande zon te weren.

Visueel groter

Met onze zonnezeilen hoeft u niet in rechte vlakken te denken. Bijvoorbeeld bij dit zonnezeil in Elst, waar we het doek ook een deel van de tuin in laten gaan. Zo creëren we een grote overkapping die in verbinding staat met de rest van de tuin. Zo lijkt de ruimte ineens een stuk groter.

Vele mogelijkheden

Zelfs op plekken waar je in eerste instantie niet van zou denken dat we een bevestiging kunnen creëren, weten we met onze zonnezeilen toch een fraaie oplossing te bedenken. Zoals bij dit Soliday C zonnezeil in Oostvoorne. Het ronde platte dak is het perfecte uitgangspunt, de vliegervorm maakt een dynamisch geheel.

Ruimte rondom

Bij dit elektrische Soliday C systeem in Rotterdam benadrukken we de ruimte en het buitengevoel door de openingen tussen dak en zonnezeil. Door vanaf het platte dak te monteren zoeken we de hoogte op en kun je rondom onder het doek door weg kijken. Zo heb je nooit het gevoel opgesloten te zitten.

Alles in kleur

Bij dit handbediende Soliday M systeem is alle hardware gecoat in dezelfde kleur als de kozijnen. Zo past het zonnezeil perfect in de situatie en creëren we eenheid in het geheel. Dit zonnezeil in Oosterhout is uitgerust met het waterdoorlatende Austronet 950.

Rustige kleuren

In Heilig Landstichting bij Nijmegen hebben we in het bosrijke gebied dit Soliday C zonnezeil geplaatst. De groene omgeving en het taupekleurige doek zijn een mooie combinatie met een kalme uitstraling. Deze buitenruimte is knus en het zonnezeil biedt bescherming tegen zon en regen.

Buiten blijft buiten

Bij dit dakterras in Rotterdam is gekozen voor Austronet 950. Dit waterdoorlatende materiaal heeft als voordeel dat we er doorheen kunnen kijken. Daardoor blijft het buitengevoel behouden en creëren we diepte en ruimte.

Elegantie én functie

Bij dit handbediende Soliday M zonnezeil in Twello komen vorm en functie perfect samen. Nu is de buitenruimte ook op de hete dagen de perfecte plek om te vertoeven.

Ruitvorm in een rechthoek

Boven dit rechthoekige terras hangt ons Soliday C systeem. Door te spelen met vorm wordt het lijnenspel onderbroken en ontwerpen we een dynamische sfeer. Met onze zonnezeilen zijn we vrij om vorm te bepalen en kunnen we qua esthetiek een toevoeging zijn aan de architectuur.

Meer buitenruimte

Dit elektrische Soliday C zonnezeil in Doeveren maakt het plaatje helemaal af. De masten staan op de betonnen fundering met speciale voetplaten. We kunnen dus alle kanten op voor onze bevestigingen.

Strakke lijnen

Bij sommige woningen moet je het simpel houden. Dit Soliday CS zonnezeil in Tilburg is wat ons betreft de perfecte oplossing in deze situatie. Strakke lijnen, lichte kleuren.

Soliday boven de rest

Dit dakterras in aanleg hebben wij alvast voorzien van een elektrisch Soliday C systeem. Midden in het centrum van Tilburg biedt dit zonnezeil straks niet alleen bescherming tegen zon en regen, maar zorgt het ook voor privacy. De masten zijn ingewerkt in de dakconstructie.

Alles zwart

In het Noord-Hollandse ’t Zand hebben we twee identieke Soliday C zonnezeilen geplaatst. Volledig in het zwart uitgevoerd, waardoor deze zonnezeilen een stoere en chique uitstraling krijgen.

Spelen met ruimte

Bij dit elektrische zonnezeil in Den Haag creëren we diepgang en ruimte door vanaf het platte dak te monteren. Op drie plekken hebben we dakpalen ingewerkt, zodat er ruimte tussen doek en dakrand ontstaat. Vanaf het terras kijk je dus rondom naar de lucht.

Klassiek en modern

Deze Bredase villa is in 1932 gebouwd in de stijl van het Functionalisme. Stijl en functie zijn bij onze zonnezeilen ook belangrijke elementen en omschrijven precies wat we willen nastreven: een balans tussen esthetiek en functionaliteit.

Verleng je woonkamer

Vanuit de woonkamer stap je zo de extra leefruimte in onder dit fraaie Soliday CS systeem in Vleuten. Door de grote uitvaldiepte kunnen we een flink terras voorzien van beschutting en wordt de woonkamer ineens een heel stuk groter.

Zomerse sferen

Bij Café Restaurant Heisa in Amstelveen kun je eten en drinken in zomerse sferen. Dit grote Soliday C systeem zorgt ervoor dat gasten beschut kunnen vertoeven. De oranje kleur draagt bij aan de sfeer, zeker in combinatie met een blauwe lucht!

Open structuur

Met dit Soliday M systeem in Heesch, kunnen de bewoners uit de hete zon in de aangename schaduw nu blijven zitten op het terras. Het zonnezeil uitgevoerd met Austronet heeft een open structuur, waardoor doorkijk naar buiten gerealiseerd wordt. Dat geeft een heel ruimtelijk gevoel.

Speelse vormen

Bij dit Soliday A systeem in Rucphen zorgen speelse vormen voor een dynamische uitstraling. Het handbediende zonnezeil is uitgerust met het waterdichte Austrosail Nano en biedt bescherming tegen zon en regen.

Als een vlieger

Op een winderige dag in Middelburg hebben we dit Soliday C zonnezeil geplaatst. Een rechthoekige vorm kan natuurlijk ook, maar met deze ruitvorm krijgt het geheel een speelse uitstraling. Zo voegen we een stukje vormgeving toe en kunnen we een spannende uitstraling creëren.

Eenvoud

Dit Soliday C zonnezeil in Broek op Langedijk is fraai door zijn eenvoud. Het strakke zonnezeil biedt beschutting tegen zon en regen en is bestand tegen veel wind. De zwarte Droppole Designmasten maken het plaatje compleet.

Overlap

Terwijl er nog volop werd gewerkt aan de afronding van het terras, hebben wij deze Soliday CS Triangle zonnezeilen geplaatst in Hoogland. Normaal gesproken zijn we niet zo’n fan van een enkele driehoek, omdat deze vaak niet genoeg schaduw bieden. Maar als we ze kunnen laten overlappen, worden we er blij van!

Inwerken

Als we vanaf het platte dak werken worden de mogelijkheden voor ontwerp en opstelling ineens enorm.
Uiteraard moeten deze dakpalen goed worden gemonteerd en weer waterdicht worden ingewerkt, maar dat hoeft niet lastig te zijn.

Wat een plaatje

Dit Soliday C zonnezeil van ruim 70 vierkante meter heeft het allemaal: de strakke zwarte Droppole designmasten, een perfecte kleurcombinatie, dynamiek én het biedt beschutting op twee delen van het terras. Daarnaast houden we de zon voor een groot deel van de dag weg van de raampartij.

Groot, groter, grootst

Bovenop de dijk aan de IJssel in Zwolle staat dit grote Soliday C systeem. Volledig vrijstaand aan vier zwarte Droppole designmasten met een zwart doek overkapt dit zonnezeil het lager gelegen terras. Dit zonnezeil is bestand tegen veel wind en biedt bescherming tegen zon en regen.

Traploos instelbaar

Bij Restaurant de Thornsche Molen in Persingen hangen vijf Soliday C zonnezeilen die de gasten beschermen tegen zon en regen. Op deze foto is te zien dat het zonnezeil slecht een klein stukje is uitgerold. Onze zonnezeilen zijn in iedere gewenste positie te openen en creëren dan gelijk een prettige sfeer.

Een goede match

Bij deze strakke woning in Holsbeek (B) is dit Soliday CS systeem een perfecte match. Een toevoeging aan het lijnenspel van de woning en strak en minimalistisch vormgegeven. Volledig in zwart uitgevoerd maakt dit zonnezeil een chique toevoeging aan de buitenruimte.