Geniet u graag van het buitenleven, maar is het in de zon soms te heet? Dan zijn de oprolbare schaduwdoeken van Soliday een oplossing. Met onze flexibele, weer- en windbestendige schaduwdoeken creëert u een schaduwplek waar u altijd kunt zitten. 

Dankzij het design, de hoge kwaliteit en het gebruiksgemak heeft u jarenlang plezier van uw Soliday schaduwdoek.

Een terrasoverkapping voor uw tuin

Met een zonnezeil of schaduwdoek creëert u makkelijk schaduw en privacy in de tuin. Door het schaduwdoek met de hand of automatisch in en uit te rollen, kunt u een schaduwoppervlakte creëren van 0 tot wel 85 m². 

Met de optionele hoogteverstelling kan het zeil aan de stand van de zon worden aangepast. Zo kunt u ook in de namiddag in de schaduw zitten. Het schaduwdoek is tevens ideaal als beschutting tegen regen en wind.

Materialen schaduwdoek

De oprolbare schaduwdoeken van Soliday worden opgehangen en gespannen met behulp van masten. Deze zijn gemaakt van roestvrij staal of geanodiseerd aluminium. Ze roesten niet en hebben daardoor een lange levensduur. Daarnaast zijn ze makkelijk te onderhouden.

De schaduwdoeken houden de zon goed tegen en beschermen u tegen de UV-straling. Bij Soliday kunt u kiezen uit twee soorten zeilmateriaal die allebei unieke eigenschappen hebben:

  • Austronet 950

  • Austrosail Nano

Austronet is een doek met een open structuur. Dat betekent dat het schaduwdoek waterdoorlatend is. Austronet is een heel praktisch en gebruiksvriendelijk materiaal. U kunt het onder de meeste weersomstandigheden gebruiken. Dit zijn de pluspunten van Austronet:

  • UV-bestendig

  • Makkelijk in onderhoud

  • Lichtgewicht

  • Schimmelbestendig

Het doek is zo sterk, dat het zelfs bestand is tegen de inwerking van vogelpoep. U kunt het dus gerust onder een boom plaatsen.

Het andere type zeil van Soliday is Austrosail Nano. Dit doek is waterdicht, mits het op de juiste manier gebruikt wordt. Austrosail Nano is een kwalitatief hoogwaardig zeildoek van polyester met een zeer glad oppervlak. Dit doek heeft de volgende eigenschappen:

  • Innovatief zelfreinigend vermogen

  • Waterdichte naden

  • Oogt als textiel

  • Waterdicht, UV- en regenbestendig

Austrosail Nano kunt u laten hangen bij regen. Zolang het doek schuin genoeg wordt gehangen loopt het water er direct af.

Waterdicht schaduwdoek voor de tuin

Wilt u gewoon buiten blijven zitten als er een buitje valt? Bij Soliday kunt u kiezen voor een waterdicht schaduwdoek. Deze doeken hebben als voordeel dat het regenwater er gewoon afloopt. 

U hoeft dus niet bang te zijn dat er bij regen te veel druk op het zeil komt te staan en u hoeft niet naar binnen als het weer wat minder is.

Soliday heeft speciale spanmasten waaraan het waterdichte schaduwdoek wordt bevestigd. Deze masten hebben een hoogteverstelling waarmee de stand van het doek kan worden gewijzigd. Het regenwater kan hierdoor makkelijk weglopen.

Wilt u meer weten over onze waterdichte schaduwdoeken als terrasoverkapping? Neem dan contact met ons op.

Bevestigingen

De schaduwdoeken van Soliday kunt u op verschillende manieren ophangen. Soliday heeft gekozen voor een systeem met onderhoudsvriendelijke spanmasten en staalkabels. 

Een schaduwdoek kan op twee manieren gemonteerd worden, namelijk:

  • Als luifel aan de gevel (Soliday CS en XS)

  • Als vrijstaand schaduwdoek met een centrale diagonale as (Soliday A, M, X en C)

Als u kiest voor de luifel aan de gevel, dan wordt de horizontale as aan de gevel gemonteerd. Er worden twee masten tegenover de gevel geplaatst. Het motormechanisme rolt het doek automatisch af langs de staalkabels. Zo ontstaat een groot schaduwoppervlak.

Kiest u voor een vrijstaand schaduwdoek? Dan worden er drie masten geplaatst met een centrale diagonale as. Langs deze as wordt het schaduwdoek dan op- of afgerold via de staalkabels. Dat kan handmatig, semi- automatisch of automatisch. 

Informeer naar de mogelijkheden of kijk voor de verschillen op de productpagina. 

Oprolbaar

Alsu toch in de zon wil zitten of u wilt het doek in de winter veilig opbergen, dan kunt u het doek altijd oprollen. Als u de doek in het voorjaar weer gaat gebruiken, dan rolt u het doek gewoon weer af.

De doeken van Soliday kunt u uitrollen tot een oppervlakte van maximaal 85 m². Door de doeken geheel of gedeeltelijk uit te rollen, kunt u het schaduwoppervlak groter of kleiner maken. 

De oprolbare zonnezeilen van Soliday blijven gewoon staan. Als u kiest voor een schaduwdoek op een diagonale stang, dan rolt het doek om de stang heen. Kiest u voor een luifel, dan rolt de doek om de horizontale as die op de gevel is gemonteerd. 

Schaduwdoek toepassen in de tuin

Een zonnezeil of schaduwdoek geeft schaduw in uw tuin op plaatsen waar dat anders misschien niet mogelijk is. Soliday schaduwdoeken zijn flexibel te plaatsen en een goede oplossing als u bijvoorbeeld geen vaste terrasoverkapping wilt plaatsen. We beschrijven hieronder hoe u het schaduwdoek kunt gebruiken in de tuin.

Terrasoverkapping

Heeft u een terras met hoekjes, veel wind of een terras dat achterin uw tuin ligt? Dan zijn schaduwdoeken een goede oplossing. Ze zijn bijna overal te plaatsen, zodat u altijd schaduw kunt maken. U kunt ze zelfs tegen uw huis aan bevestigen zodat ze als terrasoverkapping en buitenzonwering dienen.

Zwembad

Bij een zwembad heeft u meestal weinig schaduw. Wilt u toch graag een schaduwplekje maken, dan kan dat met schaduwdoeken. U hangt ze makkelijk (deels) over het zwembad of over het terras heen.

Vijver

Te veel zon is niet altijd goed voor een vijver. Het zorgt voor meer algengroei en een te hoge watertemperatuur. Met een schaduwdoek zorgt u voor de nodige schaduw in uw vijver op warme dagen.

Voordelen van een Soliday zonnezeil

Op zonnige dagen is uw tuin een prima plek om te genieten van de zon en het warme weer. Met de schaduwdoeken van Soliday maakt u snel een heerlijk schaduwplek op uw terras of in de tuin. Zo krijgt u extra leefruimte en bent u beschermd tegen de felle zon. Een Soliday schaduwdoek biedt de volgende voordelen:

  • In hoogte verstelbaar

  • Bestand tegen zon, wind en regen

  • Schaduwoppervlak tot 85 m²

  • Makkelijk vergroten of verkleinen

  • Hoogwaardige materialen

  • Modern design

  • Handmatig, semi-automatische en automatische bediening

Wilt u ook een flexibel schaduwdoek voor uw tuin of terras? Vraag dan een offerte aan.

Wilt u een offerte ontvangen voor uw Soliday zonnezeil?
Offerte aanvragen