Zonnezeilen van Soliday

Een Soliday zonnezeil boven uw terras zorgt voor een flexibele schaduwplek. Zonder terrasoverkapping is het tegenwoordig vaak te heet om buiten in de zon te zitten. Met een oprolbaar zonnezeil van Soliday lost u dit stijlvol op.

Met Soliday zonnezeilen creëert u een schaduwoppervlak tot wel 85 m². Meer dan voldoende om uw terras of whirlpool in de schaduw te zetten.

Bepaal zelf de hoeveelheid schaduw door het zeil volledig of gedeeltelijk uit te rollen. De schaduwdoeken bieden goede bescherming tegen wind en uv-straling en u rolt ze gemakkelijk in en uit.

Soliday zonnezeilen bieden privacy en zijn waterdicht

Soliday zonnezeilen bieden privacy, doordat je er niet doorheen kunt kijken. Dankzij de optionele hoogteverstelling past u de positie van het doek aan de zonnestand aan. Zo kunt u op elk moment van de dag in de schaduw zitten.

Regent het plotseling tijdens de barbecue? Dan kunt u gewoon buiten blijven zitten. Onze waterdichte schaduwdoeken zijn bestand tegen een zomerse bui.

De zonnezeilen in verschillende soorten en maten

Soliday zonnezeilen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen. Of u nu een schaduwdoek zoekt voor de achtertuin of voor het terras bij uw restaurant – ons assortiment biedt voldoende verschillende zonnezeilen voor zowel particulier als professioneel gebruik.

Handbediende zonnezeilen

Ons instapmodel is het handbediende Soliday A met een oppervlakte van tot ongeveer 40 m². Dit zonnezeil is verkrijgbaar in een vierkante of ruitvorm. Ideaal om uw terras of een deel van de tuin in de schaduw te zetten.

Dit zonnezeil wordt op maat gemaakt. Hoogteverstelling is optioneel. Hier vind u uitgebreide informatie over de Soliday A.

Soliday M is een groot handbediend zonnezeil met een oppervlakte van maximaal 65 m². Dit zeil is vergelijkbaar met de Soliday A, maar groter en uitbreidbaar met hoogteverstelling en koordrem. De koordrem zorgt dat het ophangkoord niet breekt.

Heeft u een groot terras en wilt u uw zonnezeil handmatig bedienen, dan is de Soliday M wat voor u.

Halfautomatisch zonnezeil

Het zonnezeil automatisch oprollen? Soliday heeft momenteel twee semi-automatisch zonnezeilen in het assortiment: Soliday X en Soliday XS.

Deze schaduwdoeken rolt u zelf uit door aan de lier te draaien. Heeft u geen schaduw meer nodig? Dan zet u de hendel om en het zeil rolt zichzelf automatisch op.

De oppervlakte van de Soliday X is maximaal 45 m². Het doek is in verschillende kleuren verkrijgbaar. U plaatst dit zeil met waterdicht of -doorlatend doek op iedere gewenste plek.

De Soliday XS heeft een maximale oppervlakte van 35 m2. U plaatst dit doek aan een wand of gevel en rolt het automatisch op. Lees hier alles over de Soliday XS.

Automatische zonnezeilen

De Soliday C en de Soliday CS zijn automatische zonnezeilen die u met een afstandsbediening automatisch op- en afrolt. Hierbij wordt een gepatenteerde systeemtechniek gebruikt.

De Soliday C en CS rollen uit als een luifel en zijn leverbaar met een waterdicht doek. De Soliday CS heeft een oppervlakte van maximaal 56 m². De Soliday C biedt tot 80 m² schaduw. Perfect voor grote terrassen en tuinen.

Gepatenteerd zonnezeil

Soliday heeft een gepatenteerd systeem waarbij het zonnezeil volautomatisch op- en afrolt over de diagonale as. U bedient dit systeem met de afstandsbediening. U bepaalt zelf hoe ver u het zeil afrolt.

Vul uw installatie aan met wind- en zonnesensoren. Daarmee wordt de luifel zelfstandig op- en afgerold, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Oprolbare zonnezeilen

De oprolbare zonnezeilen van Soliday rolt u snel op en af. Zo zit u direct in de schaduw en rolt u het doek net zo snel weer op. De zonnezeilen van Soliday kunt u op de volgende manieren bedienen:

  • Automatisch
  • Semi-automatisch
  • Handbediend

De handbediende zonnezeilen rol t u op door te draaien aan een hendel.

De semi-automatisch bediende zonnezeilen combineren het gemak van een automatisch systeem met de eenvoud van een handmatig systeem. Deze zeilen rolt u met de hand af, maar rollen automatisch op.

Automatisch oprolbare zonnezeilen zijn makkelijk te bedienen. Een automatisch mechanisme rolt het doek op en af via een stalen kabel. Zo hangt het doek meteen goed en op de juiste spanning.

Bestand tegen wind, storm en zware regenval

Een zonnezeil van Soliday is bestand tegen wind en regenval. Soliday gebruikt de materialen Austronet 950 en Austrosail Nano.

Austronet heeft een open structuur, is waterdoorlatend en kan in weer en wind gebruikt worden.

Austrosail Nano is een zelfreinigend hoogwaardig polyester zeildoek met waterdichte naden. Samen met de geveerde masten en bij plaatsing onder een hoek van 15 graden zijn deze doeken waterdicht.

Bescherming tegen UV straling

De zonnezeilen van Soliday bieden niet alleen schaduw, maar ook bescherming tegen UV-straling. Het Austronet zeil heeft een UPF-waarde van 11-25, afhankelijk van de kleur. UPF is een soort beschermingsfactor als die van zonnebrand, maar dan voor stoffen. Dit betekent dat Austronet net zo goed beschermt als zonnebrandcrème met factor 11-25.

Het Austrosail doek heeft zelfs een UPF-waarde van 50+. U krijgt bij beide stoffen 3 jaar garantie op de UV-bestendigheid.

Onze werkwijze

Bent u op zoek naar een oprolbaar zonnezeil op maat? Neem contact met ons op en we helpen u als volgt:

  • We nemen contact op om uw wensen te bespreken;
  • Er komt iemand langs om de locatie op te meten;
  • U ontvangt 3D-ontwerp zodat u precies ziet hoe alles er uit gaat zien;
  • Onze professionals installeren het doek op locatie.

Laat de zon nu maar komen!