Soliday zonnezeilen zijn de ideale oplossing als u snel een schaduwplek wilt creëren in uw tuin of op het terras. Onze flexibele schaduwdoeken kunnen echter meer. Gebruik een zonnezeil tijdens een warme zomer als buitenzonwering voor een aangename temperatuur in uw huis. 

Onze oprolbare schaduwdoeken en luifels zijn geschikt voor montage aan huizen, zodat er geen rolluiken of screens meer nodig zijn. Dankzij de praktische draaihendel of elektrische bediening rolt u het doek makkelijk op. Zelfs als deze is bevestigd op een hoge plaats. De stijlvolle driehoekige of vierkante Soliday schaduwdoeken sluiten bovendien perfect aan bij de vorm van het huis.

Voordelen Soliday als buitenzonwering

Soliday schaduwdoeken en luifels bieden een stijlvolle buitenzonwering die mooi past bij uw huis. Door een Soliday zonnezeil te gebruiken blijft uw huis koeler en heeft u buiten meer leefruimte. 

Soliday schaduwdoeken bieden een goed alternatief voor rolluiken, screens en uitvalschermen. Onze doeken zijn namelijk windbestendig, UV-werend en bestand tegen een zomerse bui. Soliday schaduwdoeken nemen het zicht niet weg, maar zorgen wel voor verkoeling tijdens een warme zomer.

Geen terrasoverkapping nodig

Als u een Soliday schaduwdoek gebruikt als buitenzonwering, dan biedt dat veel voordelen. Zo is een permanente overkapping, die zorgt voor een donkere kamer of keuken, niet nodig. U rolt het doek alleen uit als u het nodig hebt. Als de zomer voorbij is, rolt u het doek op en valt er weer licht door het raam naar binnen.

Windbestendige zonwering

Parasols en knikarm- of uitvalschermen bieden veel schaduw en gebruiksgemak maar zijn niet windbestendig. De zonnezeilen van Soliday bieden hetzelfde gebruiksgemak, maar zijn beter bestand tegen harde windvlagen. 

Zo rolt het motormechanisme van onze Soliday CS het doek automatisch op en af. Kiest u bij dit systeem voor een wind- en zonsensor, dan wordt het doek automatisch opgerold als het weer omslaat.

Geen last meer van laagstaande zon

Regelmatig uw parasol verzetten hoeft niet meer. Soliday schaduwdoeken en luifels zijn namelijk eenvoudig in hoogte verstelbaar. Dat kan via een afstandsbediening of met de hand. 

Als de stand van de zon verandert, dan past u probleemloos de hoogte van het zonnezeil aan. Zo heeft u de hele dag schaduw op uw terras en blijft uw huis koel. 

Flexibele montage

Het Soliday systeem werkt met onderhoudsvrije masten en staalkabels die het doek spannen. De masten kunnen bijna overal geplaatst worden. 

Zet het zonnezeil tegen uw huis aan of bevestig een punt van de doek aan de gevel. Door de flexibele montage-opties biedt een Soliday doek zonwering op plaatsen waar andere systemen niet geïnstalleerd kunnen worden.  

Wilt u een offerte ontvangen voor uw Soliday zonnezeil?
Offerte aanvragen

Andere zonweringen voor buiten

Er zijn veel oplossingen mogelijk als u buitenzonwering zoekt en sommige zijn flexibeler dan anderen. Welke voor- en nadelen hebben deze verschillende soorten zonwering in vergelijking met de Soliday systemen?

Screens

Screens worden op de muur of in een raamkozijn gemonteerd. Als screens gesloten zijn, dan nemen ze veel zicht weg. Gebruikt u screens voor grote ramen of een schuifpui, dan heeft u aardig wat meters zonwering nodig. 

Kiest u in plaats daarvan voor een Soliday schaduwdoek, dan kunt u gewoon naar buiten kijken. Soliday zonnezeilen kunnen bovendien nat opgerold worden, iets dat met screens niet altijd mogelijk is.

Zonneschermen

Zonneschermen worden in een cassette op de gevel gemonteerd. Als u het scherm wilt gebruiken, laat u het handmatig of elektrisch uitschuiven. Zonneschermen houden de zon goed tegen, maar uw uitzicht naar buiten verdwijnt. 

Met een Soliday schaduwdoek voorkomt u dit. Bovendien zijn onze doeken wind- en waterbestendig, wat voor een zonnescherm vaak niet geldt.

Uitvalschermen

Uitvalschermen worden gebruikt als zonwering voor ramen. Ze bieden voldoende schaduw voor één raam, maar hebben wel een maximale breedte. Ook hier geldt dat het uitzicht belemmerd wordt als het scherm is uitgeklapt. 

Gebruikt u een Soliday zonnezeil, dan behoudt u het zicht naar buiten. Met de Soliday CS luifel is het mogelijk om uw hele gevel in de schaduw te zetten en u hoeft dan niet voor elk raam apart een scherm te laten zakken.

Knikarmschermen

Knikarmschermen hebben als groot voordeel dat u er onderdoor kunt lopen. Het scherm hangt bijna horizontaal en geeft zo veel schaduw. De uitval is verstelbaar, maar de hoogte niet. Zo zit u maar een deel van de dag in de schaduw. Deze schermen gaan ook klapperen in de wind.

Gebruikt u een schaduwdoek van Soliday, dan heeft u dankzij de hoogteverstelling de hele dag schaduw. Het doek is bovendien regen- en windbestendig, dus u kunt het gewoon laten hangen als het weer verandert.

Shutters

Shutters zijn jaloezieën die de zon meestal van binnenuit weren. De warmte van de zon wordt door shutters dus niet tegengehouden. Bovendien maken gesloten shutters uw huis erg donker. 

Gebruikt u een schaduwdoek van Soliday, dan brengt dat meteen verkoeling omdat de zon niet meer door het raam naar binnen kan schijnen. Er hoeft bovendien niet in uw kozijnen geboord te worden.

Markiezen

Markiezen staan ontzettend mooi op karakteristieke huizen. Ze weren zonlicht dat van voren en van de zijkant komt. Als de markiezen zijn uitgeklapt, dan kun u niet makkelijk meer onder het raam door lopen. Dat probleem heeft u niet met de zonnezeilen van Soliday.

Bescherming tegen de zon

De schaduwdoeken van Soliday beschermen uitstekend tegen de zon. Zowel het Austronet als het Austrosail Nano doek zijn UV-bestendig en houden de zonnewarmte tegen.

UV-straling

De zonnezeilen van Soliday bieden de hoogst mogelijke bescherming tegen UV-straling. Het Austronet doek heeft een UPF-waarde van 11-25, afhankelijk van de kleur. Dat betekent dat met dit zonnezeil boven uw hoofd, het 11 tot 25 keer langer duurt voordat u net zoveel UV-straling op uw huid hebt gekregen als wanneer u onbeschermd zou zonnen. 

Het Austrosail doek heeft zelfs een UPF-waarde van 50+. U krijgt bij beide stoffen 5 jaar garantie op de UV-bestendigheid.

Warmte

Soliday zonnezeilen bieden direct schaduw en daardoor verkoeling, zowel in huis als op uw terras. Ons Austronet zeil heeft bovendien een open structuur, zodat de warmte niet onder het doek blijft hangen.

Schaduwoplossing

In hete zomers is schaduw heerlijk. Soliday doeken houden de zonnestralen tegen zodat er een fijne schaduwplek ontstaat. Dankzij de hoogteverstelling krijgt de zon geen kans, omdat het doek met de zon meebeweegt.

Offerte aanvragen

Wilt u een mooie schaduwoplossing voor uw huis en uw terras? Of bent u benieuwd naar alle mogelijkheden van het Soliday systeem? Vraag dan een offerte aan.

Wilt u een offerte ontvangen voor uw Soliday zonnezeil?
Offerte aanvragen